Despre Noi
Cabinete si Pacienti Cauta Articole Evenimente Forum Lista Cabinete
Ajutor  
 •  
 
Articole
23.10.2010 20:34    Comentarii: 1    Categorii: Default      Taguri:

Un studiu al Universitatii din California, San Francisco care a implicat 179 de mame impreuna cu copiii lor (in total 387 de persoane) arata ca mamele care au carii dentare netratate sunt susceptibile de a avea copii cu aceleasi conditii.


In acest studiu mamele aveau o varsta medie de 36 ani si 46% dintre ele aveau carii netratate. In randul copiilor lor prezenta cariei era in procent de 27%.


In urma studiului s-a tras concluzia urmatoare: copiii mamelor cu carii dentare netratate sunt de doua ori mai susceptibili de a face carii decat copiii mamelor care nu prezentau carii dentare sau care aveau cariile tratate.


In studiu s-a tinut cont de mai multi factori care pot influenta caria dentara si anume: varsta copiilor, veniturile parintilor, educatie, daca parintii erau asigurati sau nu, varsta la care copiii au inceput sa isi perie dintii, cat de des s-au prezentat la consult stomatologic, daca dintii au fost fluorizati sau sigilati. Ultimii doi factori sunt tratamente care protejeaza impotriva cariei dentare. S-a tinut cont inclusiv de faptul ca unii dintre subiecti au fost sau nu nascuti in Statele Unite ale Americii.


O alta concluzie este evidenta: ingrijirea si tratarea dintilor la parinti va influenta cu siguranta sanatatea dentara a copiilor.


sursa: Dental News

 
Comentarii
Ordoneaza dupa: 
Pe pagina: 
 
 •  Anonymous scrie acum 2347 Zi(le) (neutru) 
   
  0
  Pasta de dinti fara fluor si fara contrainidicatii la copii: http://aloevera-forever.eu/Forever-Bright-Tooth-Gel.html
   
     
   
  Reply
   
  0 puncte
   
  ComentariuInregistreaza un comentariu video
 
 
 
     
Actiuni
Vot
1 voturi
Copyright © 2017 STOMATOLOGI TIMISOARA