Despre Noi
Cabinete si Pacienti Cauta Articole Evenimente Forum Lista Cabinete
Ajutor  
 •  
 
Articole
15.11.2010 13:18    Comentarii: 1    Categorii: Default      Taguri:

Cercetatorii de la Universitatea din Maryland, Departamentul Dentar, in urma studiilor efectuate, au ajuns la concluzia ca hormonii sexuali pot fi raspunzatori de riscul mai crescut al barbatilor fata de femei. de a face periodontita (parodontita) distructiva, infectia tesuturilor de sustinere ale dintilor.

 

Ei au concluzionat ca steroizii sexuali exercita efecte in mai multe moduri asupra sistemului imun prin care se controleaza inflamatia. De asemenea au specificat ca originea diferentelor intre barbati si femei este si genetica.

 

Pe langa acestea se stie ca barbatii intretin o igiena mai slaba a dintilor decat femeile si isi trateaza cu o frecventa mai mica leziunile ce apar in cavitatea bucala, de aceea bolile gingivale ce apar la barbati, pe langa faptul ca sunt mai frecvente sunt si mai grave.

 

Aceste concluzii pot fi utile barbatilor prin aceea ca ar trebui sa abordeze o intretinere mai intensa a igienizarii dintilor atat acasa cat si prin prezenta mai frecventa in cabinetul stomatologic pentru igienizare profesionala prin detartraje si periaje periodice, tratamentul leziunilor ce apar, a cariilor, completarea lipsurilor prin lucrari dentare, etc.

 

Sursa:ScienceDaily

 
Comentarii
Ordoneaza dupa: 
Pe pagina: 
 
 •  Anonymous scrie acum 2347 Zi(le) (neutru) 
   
  0
  Ce parere aveti de gelul de dinti de la Forever? http://www.aloevera-forever.eu/Forever-Bright-Tooth-Gel.html
   
     
   
  Reply
   
  1 point
   
  ComentariuInregistreaza un comentariu video
 
 
 
     
Actiuni
Vot
1 voturi
Copyright © 2017 STOMATOLOGI TIMISOARA